Help moederloze kittens warm en veilig te blijven!

Opgehaald

235
25% bereikt van het totaalbedrag € 920
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Vorig jaar zijn er maar liefst 448 kittens op straat gevonden en naar onze opvang gebracht. Het lijkt nog vroeg, maar de eerste thuisloze kittens van dit jaar zijn al geboren en het drukke kittenseizoen komt er weer aan. Voor het opvangen van deze kittens krijgen wij gelukkig veel hulp van onze pleeggezinnen. Zonder hen zou het onmogelijk zijn om alle kittens op te vangen en de zorg en liefde te geven die zij verdienen. Het is belangrijk dat we hen kunnen voorzien in alle benodigdheden voor het kittenseizoen, om de moederpoezen en hun kittens de best mogelijke zorg te kunnen geven.

Soms hebben de kittens geluk en worden zij met hun moeder gevonden. Het komt echter vaker voor dat de moeder van de kittens onvindbaar is, waardoor zij in de kou zonder de zorg en bescherming van hun moeder in de opvang terecht komen. Juist deze moederloze kittens hebben extra zorg nodig!

Kittens van enkele dagen/weken oud of zieke kittens kunnen niet of moeilijk hun lichaamstemperatuur op peil houden. Wanneer zij niet op tijd opgewarmd worden, zullen zij uiteindelijk overlijden. Om kittens op te warmen of warm te houden maken wij gebruik van couveuses, snugglesafes en/of snugglekitty's. Bij moederloze kittens maken wij graag gebruik van de snugglekitty, een knuffel waar een kloppend hartje in geplaatst kan worden. Dit hartje bootst de hartslag van de moederpoes na, wat het kitten veilig laat voelen en op zijn gemak stelt. Daarnaast geeft een heatpack in de snugglekitty warmte af. Hierdoor kruipt het kitten al snel tegen de zachte, warme knuffel aan en blijft het kitten op een veilige manier warm. Mede dankzij de snugglekitty kunnen wij de moederloze kittens de beste kans geven.

Wil jij ons door middel van een donatie helpen om de moederloze kittens warm te houden?