Lily

11 oktober 2023 13:00

Muppet logeert nu bijna drie weken bij het gastgezin, waar ze tegenwoordig door het leven gaat als Lily. Het pleeggezin heeft Lily leren kennen als een ontzettend zachtaardig hondje. Haar pijnlijke oren moeten twee keer per dag schoongemaakt worden. Ondanks dat ze dit absoluut niet leuk vindt, staat ze het zonder problemen toe.

Ook bezocht Lily opnieuw de dierenarts. Hoewel ze dat ontzettend spannend vond, liet ze zich braaf onderzoeken. Uit dat onderzoek bleek helaas dat haar gebit erg slecht is. Er zijn een aantal tanden afgebroken en voor de behandeling daarvan moet ze binnenkort terugkomen.

Nu Lily niet meer geplaagd wordt door honderden vlooien begint haar vacht steeds beter aan te voelen. De vacht groeit voorzichtig terug en wordt langzaam heerlijk zacht. Geaaid worden over haar lijfje vindt ze erg spannend maar voorzichtig haar oren kriebelen lijkt ze heerlijk te vinden.

Voor Lily blijkt het huiselijk leven een een echte uitdaging en ondanks alle liefde vindt Lily bijna alles in huis elke dag opnieuw erg eng (op de andere hond na). Het allerliefst gaat ze naar het bos. Dan is ze niet meer bang of terughoudend. Zonder problemen maakt ze een wandeling van een half uur. Er wordt dan uitgebreid gesnuffeld aan alle takjes en trekkend aan het riempje maakt ze duidelijk dat ze nog niet naar huis wil. Vorige week vierde ze dierendag. Gelukkig heeft ze die dag lekker eten gekregen en in een heerlijk zachte mand geslapen.