Draag jij bij aan de medische zorg voor onze baby konijntjes?

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 2.000 (20%)

Bij Dierenbeschermingcentrum Amersfoort hebben wij een groot aantal konijnen die medische zorg nodig hebben.
Help jij mee om dit te bekostigen?

Eind oktober vonden medewerkers van onze dierenambulance bij een kinderdagverblijf 8 gedumpte konijntjes inclusief de zwangere Orbit. We hebben de konijntjes met liefde ontvangen en ze eens goed verwend. De volgende dag werden we nogmaals blij verrast, want Orbit beviel van 8 baby konijntjes. Toen hadden wij ineens nog een heleboel extra konijnen om voor te zorgen!

Kosten:

Dat doen we natuurlijk graag, alleen hier zijn wel wat extra kosten aan verbonden.
En nu vraag jij je vast af wat deze kosten zijn. Nou, dat zijn de volgende:

  • Alle konijnen moeten gevacinneerd worden tegen VHD 1/Myxomatose en VHD2. Dit zijn twee virusziekten die voorkomen onder konijnen.
  • Alle konijnen worden ontwormd. Dit is een driedaagse behandeling.
  • Alle mannetjes, de rammen, worden gecastreerd.
  • Graag willen wij alle vrouwtjes ook steriliseren ivm de kans op baarmoedertumoren.

De komende drie maanden blijven de konijnen & mama Orbit bij ons en zullen we ze elke dag heerlijk voer geven, veel aandacht en natuurlijk in de gaten houden of ze allemaal goed groeien. Daarvoor moeten de konijntjes elke dag op de weegschaal. Zo kunnen we meteen zien welk konijntje extra voer of zorg nodig heeft.

Wil jij een bijdrage doen aan de kosten voor de verzorging van deze lieve konijntjes & mama Orbit?
Dankjewel voor jouw steun!Bekijk alle
08-01-2020 | 19:59 Alle dieren verdienen een kans op een liefdevol leven. Iedereen die een bijdrage missen kan, doen! Dieren zullen er altijd voor je zijn.
25-12-2019 | 08:22
19-12-2019 | 09:44
08-12-2019 | 21:57 Zulke kleintjes moeten gewoon een goede kans hebben op een prettig leven. Mijn bijdrage is een kleine druppel op een grote gloeiende plaat, want zoals deze beestjes zijn er nog velen, maar vele kleine druppels vormen een grote plas.
04-12-2019 | 17:37
Bekijk alle

Donateurs bedankt!

20-01-2020 | 13:00 Dankzij jullie bijdrage, hebben we mama en alle ''kleintjes'' alvast kunnen vaccineren en chippen. Hierna ontwormen we ze nog allemaal en worden de kerels gecastreerd zodat ze allemaal met een lief soortgenootje een fijn thuis kunnen vinden. Iedereen onwijs bedankt! Heb je interesse in het adopteren van mama Orbit of een van haar kleintjes Rhea, Cressida, Galaxy, Delta, Titania of een van de andere konijnen in de opvang: kijk dan hier voor het totale overzicht: Konijnen in opvang
Lees meer